Helyszín

Kézdivásárhely

Főszervező

Vigadó Alapítvány
Telefon
0267-361-974
E-mail
oszisokadalom@kezdi.ro
REGISZTRÁCIÓ
QR Code

Dátum

2023. jún. 28. - 2023. júl. 02.

Helyszín

Kézdivásárhely

Őszi Sokadalom, az értékszüret

Az Őszi Sokadalom Kézdivásárhely városának ünnepe, amelyre minden év augusztusának utolsó hétvégéjén kerül sor. 2012-ben új csapattal és új arculattal vágtunk bele a szervezésbe, célunk az, hogy minél több új helyszínt és programot kínáljunk városunk lakóinak, a környező városokból és falvakból ide látogató vendégeknek.

Ahogyan az a település nevében is szerepel, Kézdivásárhelyt már a középkorban is vásárosok központjaként ismerték, s a kezdeti Torja vására a történelem folyamán kisipari céhek, neves mesteremberek, kézművesek találkozóhelyévé vált. E piactérnek köszönhetően alakult ki a város egyedülálló, az UNESCO világörökségi kincsekhez méltó, udvarteres főtere is.

A város önkormányzatának mindenkori feladata időközönként megidézni a múltat, újra és újra élettel tölteni meg az egykori piacteret. Kitűnő alkalom erre az aratási és a szüreti örömünnepek között az évente megszervezendő, az értékek szüreteként is emlegetett városünnep, az Őszi Sokadalom.

A városnapok vonzereje a kézműves kiállítás és vásár, ezzel is hangsúlyozva a város céhes múltját. A főtéren e célból kényelmes sátrakat és kirakodóstandokat biztosítunk a portékáikat értékesíteni kívánó vásárosoknak, népművészeknek, emellett pedig gazdag – minden korosztályt és társadalmi réteget kiszolgáló – programsorozattal készülünk. Nagyszínpadi koncertkínálatunk széles körű, színes kínálatunkból minden korosztály kedves szerint válogathat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük