Helyszín

Kézdivásárhely

Főszervező

Vigadó Alapítvány
Telefon
0267-361-974
E-mail
sokadalom@kezdi.ro
REGISZTRÁCIÓ
QR Code

Dátum

2024. jún. 28. - 2024. jún. 30.

Helyszín

Kézdivásárhely

Sokadalom · Szívünk rajta!

Sokadalom ♡ Szívünk rajta!

Eljött a változás ideje, megújultunk! Kézdivásárhely városünnepe a nyár végéről a nyár elejére költözött át, de továbbra is arra hivatott, hogy tartalmas kikapcsolódást kínáljon a városlakóknak és az idelátogató vendégeknek.

A változás legfőbb oka, hogy a város napja június 28-án van. Városunk Kézdivásárhely néven hivatalosan 1530-ban fordult elő először I. János király egyik levelében. A helység végleges megnevezését János Zsigmond fejedelem 1562. június 28-án Segesváron kelt levelétől számítjuk. Ennek 2022-ben volt 460 éve. Az kerek évforduló kapcsán pedig azt a döntést is meghoztuk, hogy elhagyjuk az „őszi” jelzőt, és Sokadalom néven, új lendülettel vágunk neki a rendezvénynek, amely nyomokban megújul, a legkedveltebb programjait és helyszíneit
pedig megtartja.

Miből indulunk ki minden évben? Ahogyan az a település nevében is szerepel, Kézdivásárhelyt már a középkorban is vásárosok központjaként ismerték, s a kezdeti Torja vására a történelem folyamán kisipari céhek, neves mesteremberek, kézművesek találkozóhelyévé vált. E piactérnek köszönhetően alakult ki a város egyedülálló, az UNESCO világörökségi kincsekhez méltó, udvarteres főtere is.

A városnapok egyik vonzereje a kézműves vásár, ezzel is hangsúlyozzuk a város céhes múltját. A főtéren e célból kényelmes sátrakat és kirakodóstandokat biztosítunk a portékáikat értékesíteni kívánó vásárosoknak, népművészeknek. A Sokadalom második legvonzóbb programja a gyermekváros, amely közel 800 gyermeket szolgál ki naponta. Emellett tömeget vonz az utcazene is, a fiatalok pedig az Urbanizén tombolhatják ki magukat. A nagyszínpados fellépők a magyar és az erdélyi zenei szcéna ismert és elismert alakjai.

Viseld szíveden te is, gyere el, szórakozz velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük