Categories
Uncategorized

A legszínesebb programkavalkáddal jön a 22. Partiumi Magyar Napok

 

A régió legnagyobb rendezvénye ismét üde színfoltot hoz a nyárba, hiszen ha augusztus vége, akkor Partiumi Magyar Napok! A közel egyhetes kulturális és szórakoztató rendezvény ismét nívós programok sokaságával jelentkezik augusztus 17–20-a között.

Színvonalas előadások, bábszínházi élmények, minőségi helyi termékekkel, és nem utolsó sorban igazi sztárfellépőkkel és koncertekkel várják a szatmáriakat és az idelátogatókat a 22. Partiumi Magyar Napok szervezői.

 

A legváltozatosabb programok, és a legszuperebb előadók!

A 22. Partiumi Magyar Napok idén is augusztusban, pontosabban augusztus 17. és 20. között fog zajlani. Az események a már hagyományos, fő helyszíne a Kossuth-kert lesz, ahol megtelnek majd a sétányok a helyi kézművesekkel, és természetesen a hangulatos Borudvarban is érdemes lesz helyet foglalni. Idén sem maradnak el a sportprogramok és a különféle vetélkedők sem, a gyermekfoglalkozások és a kicsiknek szóló előadások. A szervezők idén is sokszínű kulturális és szabadidős programkínálattal készülnek, esténként pedig sztárfellépők és fergeteges koncertek várják a közönséget.

Idén, a 22. Partiumi Magyar Napok programjában nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők a sportprogramokra és a zenei kínálat változatosságára, de főleg arra, hogy korosztálytól függetlenül mindenki találjon tartalmas programot. A sportolás fontosságát hivatott népszerűsíteni a most először megszervezett Partiumi Sportsziget, ahol ismert sportolókkal találkozthatunk, de lesz félmaraton futás és ügyességi bringaverseny is. A közel száz programból jószívvel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe remek bábelőadásainkat, a Kossuth-kerti állandó programokat és a rendezvény “nulladik” napjának programját. Az idei Partiumi Magyar Napok zárókoncertje méltó befejezése lesz a rendezvénynek, ugyanis fergeteges, látványelemekben gazdag koncertet ígér a NOX együttes.

 

A legizgalmasabb koncertek

A PMN nulladik napján, augusztus 16-án, szerdán a Szépművészeti Múzeumban az érdeklődők 19 órától, a Dinu Lipatti Filharmónia művészeiből álló a FOURever kvartett – Alkonyi variációk. A klasszikustól a rockig koncertjét nézhetik meg. A csütörtöki nap is nagyon sok izgalmat tartogat, a koncertek szempontjából, hiszen augusztus 17-én 21 órától a legendás Bikini fog koncertezni a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren, a Tarr Beton színpadon, a sokak által kedvelt magyarországi rockzenekar már többször megörvendeztette ismert slágereivel a szatmári közönséget, úgyhogy ezúttal sem fog csalódást okozni.

Augusztus 18-án, pénteken a Kossuth-kerti Főszínpadon egy fergeteges koncerttel vár mindenkit a 21.30-tól, a HoneyBeast együttes, míg a Partiumi Borudvarban a CBA színpadon 20 órától a Péterfy Bori & Love Band, majd 23 órától a Parno Graszt fog megmozgatni mindenkit. Augusztus 19-én, szombaton is tovább folytatódik a Borudvari koncertek sora, hiszen 20 órától a Koszika & The Hotshots erdély ízű indie, funk, soul, jazzpop muzsikája lehet ropni, majd 23 órától a Canarro – swing manouche koncertjét hallgatják. A Kossuth-kerti Főszínpadon 18 órától a The PhoenixSM ezúttal is remek koncerttel készülnek: alternatív-, punk- és pop-rock ihletésű dalaikat és feldolgozásaikat hallhatják a rajongók, majd 21 óráról a magyar rock legendái az Ossian lép színpadra a legzúzósabb dalalikkal.

Augusztus 20-án, vasárnap Szent István napján egy remek gyerekkoncerrtel nyitjuk a napot a különleges hangulatú Kossuth-kerti Borudvarban, a CBA színpadon, hiszen 11 órától az Iszkiri gyerekzenekar lép fel, majd 16.30-tól a Diabolus in musica játszik az alternatív műfaj kedvelőinek, 20 órától pedig a Sun City Brass kirobbanó koncertjére kerül sor a Borudvarban. A Kossuth-kerti Főszínpadon 18 órától Knock Out bulijára kerül sor, míg a Tarr Beton színpad, a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren a NOX együttes fergeteges, látványelemekben gazdag, tűzshow-al fűszerezet koncertet ígér, a 22. Partiumi Magyar Napok záróakkordjaként.

 

Szervezők

RMDSZ és Identitás Alapítvány

 

Társszervező civil szervezetek

Barátság Nyugdíjas Klub, Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, RMDSZ Szatmári Nőszervezet, Északi Színház – Brighella Bábtagozat, Dinu Lipatti Állami Filharmónia, Szatmár Megyei Múzeum, Boldog Scheffler János Központ, Partium Labdarúgó Akadémia, Erdélyi Kárpát Egyesület, Borókagyökér Egyesület, Folk Alapítvány, Szatmár Vidékfejlesztési Egyesület, Szent-Györgyi Albert Társaság, Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület, Szent István Kör

 

Támogató intézmények:

Szatmárnémeti Városi Tanácsa, G. M. Zamfirescu Művelődési Ház, Szatmár Megyei Tanács, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Együttműködési Alap, Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alapkezelő, Agrárminisztérium, Miniszterelnökség – Nemzetpolitikai Államtitkárság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük