Categories
Uncategorized

Harmincadik Szent György Napok – Sikeres jubileumi városnapok

 

Sikeresnek értékelte a 30. Szent György Napokat Antal Árpád polgármester. A városvezető szerint a kulturális hét előadásain és a hétvége nagyobb koncertjein mintegy ötvenezer ember vett részt, összességében egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy ez Erdély legnagyobb városünnepe. 

Antal Árpád köszönetet mondott a résztvevőknek, hogy a nagy tömeg ellenére mindvégig civilizált magatartást tanúsítottak, semmilyen rendbontásra nem került sor.

– Köszönöm a városlakóknak és az idelátogatóknak is, hogy ismét bebizonyították, hogy kulturált módon tudnak ünnepelni. Mind a negyven helyszín „működött”, összesen 166 programpontra került sor. Köszönetemet fejezem ki a polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház alkalmazottainak, valamint a Knop Ildikó vezette teljes szervezőcsapatnak, az önkénteseknek, hogy sikerre vitték a jubileumi városünnepet. És végül, de nem utolsó sorban köszönöm a fesztiválhétvége helyszíneinek közelében lakóknak a türelmet és a megértést – nyilatkozta a polgármester.

A szervezők szerint a 30. Szent György Napok kulturális hetének 25 előadásán mintegy ötezren vettek részt.

A hétvégi koncertek átlagosan 13 ezer embert vonzottak. Becslések szerint a legtöbben, több, mint 15 ezren az Ossian pénteki koncertjén buliztak, a szombati együttesek közül a The Motans koncertjén voltak a legtöbben, körülbelül 12 ezren, HOBO zárókoncertjén és az azt követő tűzijátékon megközelítően 15 ezer ember vett részt.

Az egykori dohánygyár udvarán helyet kapó The Base – az ifjúság bázisán 6 állandó programra és több, mint 40 eseményre került sor a fesztiválhétvégén, amelyekre naponta közel 2000 fiatal látogatott ki.

A Gyermekvárosban az Erzsébet parkban a három nap alatt mintegy 2500-3000 gyermek vett részt. A közel 30 program 12 szervezet, 2 vállalkozás, 6 független társulás és 120 önkéntes segítségével valósult meg. A legnépszerűbb programok közé tartozott az arcfestés, a tiroli, a Jogom van elnevezésű játék, a  Sárkánykutató intézet, továbbá népszerű volt az óriáskifestő, a zenés foglalkozások és a mondókázó is.

A tombolára 1784 jegyet értékesítettek. A nyertes számokat, valamint a pótszámokat IDE kattintva lehet megnézni, a szerencsések május 2-a és 12-e között vehetik át nyereményeiket a Kónya Ádám Művelődési Házban (Kossuth Lajos utca 13. szám).

A 2024-es Szent György Napokat április 23. és 28. közötti periódusra tervezik.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük