Categories
Uncategorized

Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség – szakmai nap Sepsiszentgyörgyön – 2023. április 27.

 

Az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség 2023. április 27-én szakmai napot tartott Sepsiszentgyörgyön, ahol idén 30. alkalommal szervezték meg Erdély egyik legnagyobb városünnepét, a Szent György Napokat.

A szakmai napot a fesztivál hangulatos közegében az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, Szabó Lilla köszöntőbeszéde nyitotta, ezt követően a házigazdák részéről Knop Ildikó fesztiválkoordinátor és Dancs Zsolt szervező üdvözölték a vendégeket. A házigazdák a Szent György Napokat is bemutatták a résztvevőknek, mintegy ízelítőként felsorolva az egyhetes programkavalkád nagyobb csoportjait. Az elmúlt harminc évet képekben is felelevenítő bemutató során Knop Ildikó fesztiválkoordinátor kitért az idei év szervezése során tapasztalt nehézségekre, kihívásokra is.

A köszöntőket követően a Codespring | Softech szoftverfejlesztő csapat részéről jelen lévő Hegyi Réka marketingasszisztens előadását hallgathatták meg a résztvevők, aki bemutatta a fesztiválokra kifejlesztett FestivApp telefonos alkalmazást, amely a fesztiválozóknak nyújt eligazítást az erdélyi rendezvények programkínálatában.

A Kézműves sörök fesztiválokon című kerekasztal-beszélgetés meghívottjai Gyenge Zsolt (Fóti Kézműves Sörfőzde), Szabó Rudolf (Lucretia Schooner sörmanufaktúra) és Vigh Ferenc (Bere á la Cluj) a magyarországi és erdélyi sörfőzdék helyzetéről, megjelenési lehetőségeikről, a kisebb és a nagyobb üzemek közötti különbségekről, a sörmanufaktúrák kihívásairól beszélgettek. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői többek között megosztották fesztiváltapasztalataikat, illetve szó esett arról is, hogy a jövőben hogyan képzelik el a fesztiválszervezők és a kézműves sörök készítői közötti együttműködést.

A kerekasztal-beszélgetést követően a szakmai napot az EMFSZ tagsága a Lucretia Schooner sepsiszentgyörgyi sörmanufaktúra söreinek kötetlen hangulatú kóstolójával zárta.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük